L-Teaniini

L-teaniini

Mikä aine on L-teaniini?

L-teaniini on teepensaan vihreistä lehdistä eristetty luontainen aminohappo. Vaikka se on aminohappo, se ei osallistu proteiinien tuottamiseen kehossa.

L-tryptofaani

L-tryptofaani

Kiinnostava aminohappo

L-tryptofaani on ihmiselle välttämätön aminohappo, jolla on keskeinen rooli serotoniinin tuotannossa kehossa. Serotoniini on neurotransmitteri, joka vaikuttaa moniin aivojen toimintoihin, mukaan lukien mieliala, nukkuminen ja ruokahalu.

kamomilla ja sitruunamelissa

Sitruunamelissa

Ylläpitää hyvää unta ja edistää rentoutumista

Sitruunamelissa (Melissa officinalis). Sitruunamelissa on tyypillinen ainesosa iltateepusseissa.  Sitruunamelissan eteeriset öljyt, kuten linalyyliasetaatti ja geranioli, on yhdistetty unentuloa helpottaviin vaikutuksiin. Nämä öljyt voivat edistää rentoutumista ja parantaa siten unen laatua. Rosmariinihappo, joka on sitruunamelissan lehtien eteerisessä öljyssä esiintyvä yhdiste, saattaa myös olla vastuussa kasvin unentuloa helpottavasta vaikutuksesta.

Jotkin lähteet viittaavat, että sitruunamelissaa käytettäessä voi syntyä melatoniinia tai sen esiasteita, jotka edistävät unta.

Sitruunamelissa sisältää yhdisteitä, jotka vuorovaikuttavat GABAergisen järjestelmän kanssa, mikä edistää sen unta edistäviä vaikutuksia.

Kamomilla

Kamomillasaunio

Ylläpitää hyvää unta ja edistää rentoutumista

Kamomillasaunio (Chamomilla recutita tai Matricaria recutita) on myös tyypillinen ainesosa iltateepusseissa. Kamomillasta on tunnistettu useita yhdisteitä, joilla voi olla unentuloa helpottavia vaikutuksia, erityisesti apigeniinia, joka on flavonoidiyhdiste. Apigeniini vaikuttaa rauhoittavasti ja voi edistää unta sitoutumalla aivojen GABA-reseptoreihin, mikä jäljittelee GABA:n, tärkeän inhiboivan välittäjäaineen vaikutusta ja auttaa edistämään rentoutumista ja unen tuloa.

Mykerökukkais- /asterikasviallergia. Kamomilla voi aiheuttaa allergisen reaktion henkilöille, jotka ovat herkkiä Asteraceae/Compositae-perheen kasveille, kuten kehäkukalle ja koiranputkelle

Magnesium ja B6-vitamiini

Magnesium

Magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

Magnesium osallistuu laajalti kehon biokemiallisiin reaktioihin. Yhtenä mekanismina magnesium auttaa säätelemään välittäjäaineita, jotka ovat kemikaaleja, jotka välittävät viestejä koko aivoihin ja hermostoon. Se vaikuttaa hermostoon sitoutumalla GABA-reseptoreihin edistäen rentoutumista.

Mitkä ovat hyviä magnesiumin muotoja?

Kivennäisaineet kuten magnesium ovat haasteellisia alkuaineita maha-suolikanavassa. Useat magnesiumyhdisteet ovat niin sanottuja happojen suoloja, kuten magnesiumsitraatti, magnesiummalaatti. Osa magnesiumyhdisteistä luovuttaa huonosti magnesiumia herkästi sakkautuen ja siten nämä yhdisteet kulkeutuvat helposti suolikanavassa eteenpäin päätyen paksusuoleen, jossa nämä voivat toimia laksatiivisina, suolen toimintaa tehostavina. Esimerkkinä tällaisesta yhdistemuodosta on magnesiumoksidi.

Aminohappokelaatti on yksi parhaimmista kuljettajista kivennäis- ja hivenaineille. Aminohappokelaatti muodostuu tietyllä kemiallisella prosessilla, jossa kaksi esimerkiksi kaksi glysiini-aminohappoa reagoi magnesiumin kanssa muodostaen magnesiumbisglysinaattikelaatti-yhdisteen. Tuo ”bis” tarkoittaa sanaa kaksi.

Aminohappokelaatti on maha-suolikanavassa sähkövaraukseltaan neutraali, se ei siis sakkaudu vaan se kuljettaa suurimman osan kantamaansa magnesiumia suolikanavan seinämän solun läheisyyteen, jossa hapan ympäristö avaa rakenteen ja paikalla oleva kuljetinproteiini kuljettaa magnesiumin seinämän soluun ja sieltä eteenpäin kehon käyttöön.

Aminohappokelaatin kuljettaessa tehokkaasti magnesiumia ja luovuttaessaan sen oikeassa paikassa suolikanavassa, magnesiumia ei jää suolikanavaa kulkeutumaan ja ärsyttämään suolistoa. Magnesiumaminokelaattivalmiste magnesiumbisglysinaatti on tehokkaasti imeytyvä ja hyvin siedetty magnesiumyhdiste.

 

Tuotetta ei suositella raskaana oleville, imettäville tai lapsille. Jos käytät jatkuvaa lääkitystä tai sinulla on jokin pitkäaikaissairaus, varmista tuotteen sopivuus apteekista tai lääkäriltä.