SUPER D-VITAMIINI, 50 mikrog.

SUPER D-VITAMIINI, 50 mikrog.

Oliiviöljyssä oleva vahva ja luonnollinen D-vitamiini luustolle, lihaksille ja vastustuskykyyn.

Super D-vitamiini -kapseleissa on D3-vitamiinia 50 mikrogrammaa oliiviöljyssä. Oliiviöljy on luontaisin kantaja D-vitamiinille, sillä öljy edistää rasvaliukoisen vitamiinin imeytymistä. Valmisteen D-vitamiinin imeytyminen on siis omaa luokkaansa. Vahva vaihtoehto!

D-vitamiini on monivaikutteinen vitamiini, ja se liitetään perinteisesti lujaan luustoon ja aurinkoon. D-vitamiini on tärkeä luustolle, sillä se edistää kalsiumin aineenvaihduntaa ja kalsiumin kiinnittymistä luustoon. D-vitamiini tukee myös vastustuskykyä ja lihasten toimintaa.

Lisäksi D-vitamiini tukee solujen uudistumista, sillä se osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Auringonvalon vaikutuksesta iholla muodostuu D-vitamiinia, mutta Suomen olosuhteissa näin tapahtuu vain kesäkuukausina. Tästä syystä jokaisen on tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinin saannista. D-vitamiinilisää suositellaan ympärivuotisesti erityisesti lapsille ja nuorille, ikäihmisille ja raskaana oleville.

Annostus

Yksi kapseli päivässä, niellään kokonaisena veden kera.

Erikoisruokavalio

Laktoositon, maidoton, hiivaton, soijaton, ei sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia.

Käyttörajoitukset

Ei tiedossa. D-vitamiinin pitkäaikaisen saannin ei suositella ylittävän aikuisilla 100 μg, lapsilla 25 μg, ilman D-vitamiinitasojen seurantaa. Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.

Pakkauskoot

100 kapselia
Muovipurkissa

1 kaps.
D-vitamiini 50 µg
(2000 KY, 1000 %*)

* osuus vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Oliiviöljy
Liivate (nauta)
Kosteudensäilyttäjä (glyseroli)
Kolekalsiferoli