SUPER D-VITAMIINI, 100 MIKROG.

SUPER D-VITAMIINI, 100 MIKROG.

Hyvin imeytyvä ja vahva D-vitamiini pellavansiemenöljyssä.

Super D-vitamiini 100 mikrogrammaa (µg) on vahva D-vitamiini valmiste pellavasiemenöljyssä. Pellavansiemenöljy edistää rasvaliukoisen D-vitamiinin imeytymistä.
D-vitamiini on monivaikutteinen vitamiini, ja se liitetään perinteisesti lujaan luustoon ja aurinkoon. D-vitamiini onkin tärkeä luustolle, sillä se edistää kalsiumin aineenvaihduntaa ja kalsiumin kiinnittymistä luustoon. D-vitamiini tukee myös vastustuskykyä ja lihasten toimintaa. Lisäksi D-vitamiini tukee solujen uudistumista, sillä se osallistuu solujen jakautumisprosessiin. Auringonvalon vaikutuksesta iholla muodostuu D-vitamiinia, mutta Suomen olosuhteissa näin tapahtuu vain kesäkuukausina. Lisäksi vaatetus ja aurinkovoiteiden käyttö voivat vähentää D-vitamiinin muodostumista. Tästä syystä on jokaisen tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinin saannista. Lisäksi D-vitamiinilisää suositellaan ympärivuotisesti erityisesti lapsille ja nuorille, ikäihmisille ja raskaana oleville.

Annostus

Yksi kapseli päivässä, niellään kokonaisena veden kera.

Erikoisruokavalio

Ei sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia. Laktoositon, maidoton ja soijaton.

Käyttörajoitukset

Ei tiedossa. D-vitamiinin pitkäaikaisen saannin ei suositella ylittävän aikuisilla 100 μg, lapsilla 25 μg, ilman D-vitamiinitasojen seurantaa. Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.

Pakkauskoot

60 kaps.

1 kaps.
D-vitamiini 100 µg
(4000 KY, 2000 %*)

* osuus vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy (270 mg/kapseli)
liivate
kosteudensäilyttäjä (glyseroli)
D3-vitamiinivalmiste (kolekasiferoli)