Super D-tippa

Super D-tippa

D-vitamiinia tippa muodossa.

Super D-tippa sisältää 10 mikrogrammaa (μg) D3-vitamiinia. Valmistetta on kätevä käyttää; sitä voi tiputella suoraan suuhun, lusikkaan tai ruokaan. Valmiste on riittoisa, yhdessä pullossa on 280 tippaa.
D-vitamiini on monivaikutteinen vitamiini, ja se liitetään perinteisesti lujaan luustoon ja aurinkoon. D-vitamiini onkin tärkeä luustolle, sillä se edistää kalsiumin aineenvaihduntaa ja kalsiumin kiinnittymistä luustoon. D-vitamiini tukee myös vastustuskykyä ja lihasten toimintaa.
Lisäksi D-vitamiini tukee solujen uudistumista, sillä se osallistuu solujen jakautumisprosessiin. D-vitamiinin tärkeys hyvinvoinnillemme saa jatkuvasti lisää painoarvoa, kun uusia tutkimuksia sen terveysvaikutuksista julkaistaan yhä enemmän. Auringonvalon vaikutuksesta iholla muodostuu D-vitamiinia, mutta Suomen olosuhteissa näin tapahtuu vain kesäkuukausina. Tästä syystä on jokaisen tärkeää huolehtia riittävästä D-vitamiinin saannista. D-vitamiinilisää suositellaan ympärivuotisesti erityisesti lapsille ja nuorille, ikäihmisille ja raskaana oleville.

Annostus

1–5 tippaa päivässä. Lapset 0–1 v. 1 tippa päivässä. Voidaan annostella suoraan suuhun, lusikkaan tai ruokaan.

Erikoisruokavalio

Ei sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia. Laktoositon, maidoton, liivatteeton.

Käyttörajoitukset

Ei tiedossa. Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.

Pakkauskoot

8 ml (n. 280 tippaa
Lasipullo pahvipakkauksessa

1 tippa 5 tippaa
D-vitamiini 10 µg
(400 UI)
D-vitamiinia 50 µg
(1000 %)*

*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Kasviperäiset keskipitkät rasvahapot (palmunsiemenöljystä)
D3-vitamiini (kolekalsiferoli)