BIOTEEKKI L-TEANIINI

BIOTEEKKI L-TEANIINI

Suomessa valmistettu, L-teaniini -aminohappoa sisältävä ravintolisä

L-teaniinia löytyy luontaisesti vihreästä teestä ja se sopii käytettäväksi ennen kuin haluat rentoutua. Bioteekki L-teaniini 100 mg on pitkävaikutteinen aminohappo ravintolisä, jossa on helposti nieltävä tabletti. Valmiste soveltuu myös vegaaneille.

Ravintolisänä käytetyt aminohapot nautitaan tyhjään vatsaan, jotta niiden imeytyminen olisi mahdollisimman tehokasta, eivätkä ne joutuisi kilpailemaan ruoan mukana tulevien aminohappojen kanssa soluihin kuljetuksesta.

Mitä aminohapot ovat ja mistä niitä saa?

Ihmisessä esiintyy yhteensä yli 100 000 proteiinia, joiden pieniä ”rakennuspalikoita” aminohapot ovat. Kaikki ihmisen proteiinit rakentuvat vain 20:stä aminohaposta, joista 11:tä keho pystyy tuottamaan itse, mutta loput 9 on saatava päivittäin ravinnosta tai ravintolisistä. Ravinnon tulisi olla niin monipuolista, että se turvaisi välttämättömien aminohappojen saannin päivittäin. Sekaravinto turvaa aminohappojen saannin parhaiten, mutta kasvikunnan proteiineja (palkokasvit, siemenet, pähkinät, viljatuotteet) päivittäin monipuolisesti yhdistelemällä voidaan turvata välttämättömien aminohappojen saanti.

Aminohapoille on tarvetta

Aminohapot ovat välttämättömiä ravintoaineita, joilla on elintärkeä merkitys ihmisen terveydelle. Rakenteellisten tehtäviensä lisäksi aminohapoista muodostuu entsyymeitä, hormoneita ja aivojen välittäjäaineita. Niillä on myös tärkeä rooli immuniteetissa, aineenvaihdunnassa ja liikuntasuorituskyvyssä. Aminohappoja ei turhaan kutsuta “elämän rakennuspalikoiksi”.

Annostus

1-2 kapselia päivässä tyhjään vatsaan.

Erikoisruokavalio

Tuote on vegaaninen, laktoositon, gluteeniton ja väriaineeton.

Käyttörajoitukset

Ravintolisä: Ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.

Pakkauskoot

90 kapselia
Muovipurkissa

1 tabl. 2 tabl. %*
L-teaniini 100 mg 200 mg
Laktoosia 0 g / 100 g

*% Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), L-teaniini (vihreä teen lehdestä uutettu, alkuperä: muu kuin EU), kapselin kuori (hydroksipropyylimetyyliselluloosa, hyytelöimisaine (gellaanikumi)), paakkuuntumisen estoaineet (kasviperäiset rasvahappojen magnesiumsuolat, piidioksidi).