Uutuus Omega Cardi: Ylläpitää sydämen ja verisuonien toimintaa | Bioteekki

Uutuus Omega Cardi: Ylläpitää sydämen ja verisuonien toimintaa

04.11.2016

Bioteekin Omega-tuoteperhe kasvaa syksyllä 2016, kun markkinoille ilmestyy monipuolinen kalaöljy- ja vitamiinivalmiste, jonka koostumus edistää sydämen ja verisuonten terveyttä. Friend of the Sea -sertifioitu valmiste valmistetaan kestävän kehityksen mukaisesti. Tuoteperheeseen kuuluvat entuudestaan Omega DUO ja Junior -valmisteet.

Uusi Omega Cardi on monipuolinen kalaöljyvalmiste. Se ylläpitää sydän- ja verisuonielimistön terveyttä. Omega Cardi sisältää omega-3-rasvahappoja (EPA ja DHA), B-vitamiineja sekä K2-vitamiinia. Valmiste sisältää puhdasta kalaöljyä, joka valmistetaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Sydän ja verisuonet tarvitsevat omega-3-rasvahappoja
Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä ravintoaineita, joita elimistö ei pysty itse valmistamaan. Omega-3-rasvahappoja saadaan joko ravinnosta, erityisesti rasvaisesta kalasta tai kasviöljyistä tai ravintolisistä. Omega-3-rasvahappojen joukosta löytyy kaksi erityisen hyvälaatuista rasvahappoa, DHA ja EPA. Näillä on erityinen vaikutus koko elimistön toimintaan.

Uutuustuote Bioteekin Omega Cardi sisältää optimaalisen yhdistelmän sydämen ja verisuonten terveydelle tärkeitä ainesosia. Kalaöljyn EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. B-vitamiineista B6-, B12- ja foolihappo osallistuvat homokysteiinin aineenvaihduntaan. K2-vitamiini vaikuttaa kalkin aineenvaihduntaan. Yhdessä nämä pitävät huolta sydämen ja verisuonten terveydestä. Tuote sopii käyttöön kaikille, joita mietityttää sydämen ja verisuonten hyvinvointi.

Suomalaiset saavat ravinnosta liian vähän hyviä rasvoja
Suomalaiset eivät saa ravinnosta riittävästi hyviä rasvoja, mikä näkyy sydän- ja verisuonisairauksien suurena määränä. Sydän- ja verisuonisairaudet ovat merkittävä kansantauti ja kuolinsyy. Vyötärölihavuus, korkea verenpaine ja kohonnut verensokeri sekä kohonneet rasva-arvot ovat merkkejä alkavista sydän- ja verisuoniongelmista, joita voidaan kuitenkin hoitaa ja ennaltaehkäistä itse. Tärkeintä on huolehtia monipuolisesta ravinnosta ja liikunnasta:
“Sydän- ja verisuonisairaudet ovat monen yksittäisen asian summa, jonka seuraukset näkyvät vasta vuosien saatossa. Harmiton napostelu ja löhöily voivat johtaa erilaisiin sydänsairauksiin: ensin kohoaa verenpaine, sitten paino ja pian työterveyslääkäri saattaa huomauttaa kohonneista kolesteroli- ja rasva-arvoista. Viimeistään silloin tulisi alkaa hoitaa kehoa kokonaisvaltaisesti ja kiinnittää huomiota rasvan laatuun”, kuvailee Ari Lahti, Bioteekin sydän- ja verisuonten hyvinvoinnin asiantuntija.

Suomalaiset ravitsemussuositukset suosittelevat omega-3-rasvahappojen kokonaismääräksi vähintään 1 prosenttia energiasta. Tästä määrästä pitäisi EPA:a ja DHA:ta olla vähintään 200 mg/vrk. Sydän- ja verisuonisairauksista kärsivien tulisi saada vielä suosituksia enemmän rasvahappoja, jotta elimistö kykenee korjaamaan jo syntyneitä vaurioita.

Lisätiedot:
Kati Murto, Senior Marketing Manager
kati.murto@bioteekki.fi
p. 040 771 8668