Uutta puhtia kehoa puhdistamalla | Bioteekki

Uutta puhtia kehoa puhdistamalla

19.01.2017

Uusi vuosi ja uudet kujeet.

Tammikuuta pidetään perinteisesti puhdistautumiskuukautena. Joulun juhlapäivien jälkeen ylensyönti on karistettava vyötäröltä pois, ja joutilaat päivät joutavat unholaan kuntosaleilla.

Kuulostaako tutulle? Aika monelle kuulostaa.

Erilaisten kunto- ja ryhmäliikuntasalien tiedetään suorastaan pursuavan asiakkaita juuri nyt. Kuukauden kuluttua kaikki on toisin.

En ole koskaan itse ymmärtänyt erilaisten muoti- ja vuodenaikatrendien päälle, ja siksi tammikuu ei ole osaltani koskaan ollut joulukuuta erikoisempi kuukausi – paitsi ehkä joulun marmeladikuulien suhteen.

Tietyntyyppisen elämäntaparemontin käynnistämisen yhteydessä viitisen vuotta sitten ymmärsin pian, että vain säännöllinen ja rutiiniksi muodostunut on pysyvää.

Liikkumisesta, oikeanlaisesta syömisestä ja kaikesta muistakin terveellisestä pitää saada itselleen tapa, jota eivät juhlakaudet ja erilaiset uudenvuodenlupaukset muuta kuin korkeintaan hetkellisesti.

Pysyvää voi saada aikaan vain pysyvällä.

Pipo ei saa silti kiristää. Pari marmeladikuulaa enemmän yhden kuukauden aikana ei vuositasolla hetkauta ketään suuntaan tai toiseen, varsinkin, jos 11 tai ainakin 9-10 kuukautta taittuvat mallikkaasti.

Silti itsensä kohtuumukavaan kuosiin saaneen rouvankin tekee mieli fiilistellä; kerätä uutta puhtia uuteen arkeen puhdistautumalla.

Siihen oivat eväät tarjoaa Bioteekin uudet Elinvoima-tuotteet ja erityisesti näin pitkäksi venähtäneen juhlakauden jälkeen tuoteperheen Puhdistuskuuri. Se antaa tuhdisti ravitulle ja liikkumattomalle keholle lempeän herätyksen ja buustia liikuntaharrastusten käynnistämiseen.

Puhdistuskuuri on nimensä mukaisesti eräänlainen suursiivous, detox-kuuri keholle. Koska se sisältää psylliumkuitua, se on mainio vaihtoehto paikkaamaan erilaisia kuuriluontoisia kuitulisiä.

Psylliumin lisäksi Puhdistuskuuri sisältää tämänkin kunnonkohottajan päivittäiseen repertuaariin kuuluvaa magnesiumia, mutta muun muassa myös nokkosta, voikukkaa, kehäkukkaa, siankärsämöä ja kultapiiskua.

Monista muista vastaavantyyppisistä jauheista poiketen Puhdistuskuuri on erittäin hyvänmakuinen. Hyvän maun jauheessa aikaan saa piparminttu ja vanilja.

Puhdistuskuuria suositellaan käytettävän smoothieissa ja juomien kanssa, mutta se sopii myös muun muassa jugurttiin tai vaikkapa mehukeittoon. Jauheen suutuntuma on rakeinen. Se muistuttaa kauraleseitä, ja on ainakin tämän rouvan mieleen.

Koska jokaisen kroppa reagoi detox-tyyppisiin kuureihin hieman eri tavalla, Puhdistuskuuri suositellaan otettavaksi käyttöön asteittain, jauheen määrää vähitellen kasvattamalla. Itse tuikkailin jauheen maksimimäärän smoothien joukkoon muutaman käyttöpäivän jälkeen. Puhdistuskuurin aikana vatsa toimii hyvin, ja olo on joulupöhön jälkeen kevyempi, raikkaampi.

Puhdistuskuurin jälkeen Elinvoima-sarjasta löytyy tukku säännölliseen käyttöön sopivia jauheita. Niistä tämän rouvan suosikeiksi ovat muodostuneet jokapäiväiseen käyttöön sopiva, beetaglukaania sisältävä Kuitujauhe sekä monen muun kasviksen lisäksi jonkinlaiseksi trendi-ilmiöksikin noussutta spirulinalevää sisältävä Viherjauhe.

Bioteekin Elinvoima tekee myös yhteistyötä Rouva Sana -blogin kanssa. Lue ja tutustu Rouva Sanan maailmaan!