Omega-kolmosista energiaa kevääseen; sydän ja kroppa kiittävät

04.04.2017

Onko veto veks ja muutenkin tarttis saada lisää vähän buustia keväiseen arkeen?  Ja kun liikkuakin pitäisi, mutta kun auringonpaisteesta huolimatta meinaa masentaa?

Kala on melkoinen luomakunnan epeli, ainakin, jos sitä katsoo ihmisten ruokanäkökulmasta.

Kala on ravintona paitsi herkullista, mutta se on ennen kaikkea myös erittäin terveellistä. Terveelliseksi kalan tekee sen sisältämä proteiini.

Oivallisena proteiininlähteenä kala on samalla vähärasvainen. Täydellinen herkku siis ihan kenelle tahansa. Ei ihme, että kalaa suositellaan syötäväksi monta kertaa viikossa.

Kalalla on kuitenkin myös toinen hyötynäkökulma, jota monesta muusta ravinnonlähteestä saa etsimällä etsiä. Kalan on hyvän rasvan lähde. Käytännössä se tarkoittaa omega-3-rasvoja.

Omega-3-rasvoja on kalassa on kahdenlaisia:  EPA- ja DHA-rasvoja. Parhaita omega-3-rasvojen lähteitä ovat lohi, tonnikala, anjovis ja silli.

Omega-3-rasvat ovat varsinaisia tehorasvoja ihmisille. Niiden sanotaan vaikuttavan myönteisesti muun muassa sydämen, verisuonten, aivojen ja silmien terveyteen. Etenkin DHA on tärkeä aivojen ja silmien terveydelle, ja EPA ja DHA yhdessä vaikuttavat sydämen hyvinvointiin.

Parhaiten omega-3-rasvat tunnetaan kuitenkin sydämelle hyvää tekevistä vaikutuksista. Kun sydän voi hyvin, jaksaa paremmin. Vaikkapa sitten näin keväällä liikkua.

Jos ei kalasta niin sitten kapselista

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat suomalaisten kansansairauksia. Meistä jokainen tuntee ja tietää lähes poikkeuksetta ainakin yhden, joka painii sydänoireiden kanssa. Oireita voivat olla vaikkapa korkea verenpaine tai sepelvaltimotauti.

Sydänliiton suosituksen mukaan parhaimman hyödyn omega-3:sista saa, kun ne nauttii kalan muodossa. Jos kalaan ei ole aina mahdollisuus tai se muuten vain tökkii, Sydänliiton mukaan kapseleina nautitun päiväannos saa olla maksimissaan 1000 milligrammaa vuorokaudessa. Sen suurempia annoksien ei tule olla.

Bioteekillä on kolme erilaista omega-3-kalaöljytuotetta, ja niistä jokainen on kohdistettu eri kohderyhmälle.

Omega DUO – vahva omega-3

Bioteekin Omega DUO – vahva omega-3 on tehty kaikille ikään katsomatta. Tuote sopii ylläpitämään sydämen, verisuonten, aivojen ja silmien terveyttä.

Tuote sopii kaikille päivittäiseen käyttöön. Yksi kapseli sisältää E-EPA:a ja E-DHA:ta yhteensä 650 milligrammaa.

Omega Cardi

Omega Cardi on erityisesti sydämen ja verisuonten terveydestä huolehtivien omega-3-tuote. Kapseleiden mukana on myös B6-, B12- ja K2-vitamiineja sekä foolihappoa, joita ei Omega DUOsta löydy lainkaan.

Yksi kapseli sisältää yhteensä 630 milligrammaa E-EPA:a ja E-DHA:ta.

Omega Junior

Omega Junior on erityisesti lapsille suunnattu omega-3-tuote. On tutkittu, että kalaöljyjen suotuisa vaikutus edesauttaa lasten aivojen kehittymistä ja sen myötä lasten oppimis- ja keskittymiskykyyn. Moni luokassa levottomasti liikuskellut lapsi on saanut hyötyä omega-3-rasvoista.

Vain harva lapsi pitää kalaöljyn mausta tai kykenee nielaisemaan kalaöljykapselin. Siksi Omega Junior on helposti syötävä geelipala, joka maistuu mansikan ja sitruunan makuiselta. Yksi pala sisältää 600 milligrammaa E-EPA:a ja E-DHA:ta.

Bioteekki tekee yhteistyötä Rouva Sana -blogin kanssa. Lue ja tutustu Rouva Sanan maailmaan!